YESSSSS

Nu har alla åkt och jag är klad hest igen! BABAJS BITCHEZ

HAHAHAHAHAHA


Mr Kilner, Mr House, Mr Lodin och Mr Tremblay. Balen 09. JAG DÖR!

No need to be serious all the time.





Jag vet att ni gillar't!


Släktkalas makes me go crazzzzzy

Idag har jag upptäckt en sak. JAG KAN INTE ÖVERLEVA SLÄKTKALAS UTAN MIN SYSTER!

"ÅH VAD STOR DU HAR BLITT, JAG E JU SÅ KORT JAG HEHE"
"MATILDA, VARFÖR HAR DU INTE SAGT HEJ TILL MIG ÄN????????"
"VILKEN FIN TÅRTA, MEN JAG TAR BARA EN LITEN BIT HEHE"
"NEJ JAG KAN INTE ÄTA SÅNT DÅ MÅR JAG DÅLIGT"
"DU HAR INTE ÖPPNAT DEN DÄR PRESENTEN ÄN"
"DU MÅSTE GE BAMSE VATTEN, HAN MÅSTE HA VATTEN"
"JAG HAR ETT PAR BYXOR DU MÅSTE TESTA, DOM ÄR SÅÅÅÅ FINA"
"MATILDA GÖR SI OCH SÅ!!!!"

- "Jag går till mitt rum!"

Är det något jag hatar så är det släktkalas. Speciellt när det inte ens är min släkt som hälsar på. Eller asså mormor och Tauno är här men typ Rövlands familj? EEEH, SLÄKTKALAS HETTE DET. Mmmmm. Och pricken över i't är nog att Josefin inte är här. Men hon pluggar till sina exams. MEN ÄNDÅ,  HUR KUNDE DU LÄMNA MIG ENSAM PÅ ETT SLÄKTKALAS JOSEFIN!? HURHURHUR, JAG DÖR JU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag överlevde alltså inte detta, så nu sitter jag med "MATILDAÄRBÄSTMMM" på hög volym och försöker tänka på happytimes istället för släktkalas.

Nu ska jag vänta på att klockan ska bli senare så jag kan gå och fira Valborg med Idahoe! De har en brasa vid pulkabacken i år! ÄNTLIGEN! Det var fan på tiden. Nu är jag glad. Good old times alltså. PUSSPUSS


pusspuss


BLI FRISK NU DIN SLURK :(:(:(

Inviger altan!

Sitter ute i "kylan" på altan hos mamma och käkar popcorn + godis. Riktig jävla fettisdag, men ack så gott det är!



Ibland är jag väldigt seriös känner jag. U like them pixxxxx? Ohyes ;)

Jag älskar dig.


REST IN PEACE, älskling!

Jaha. Nu ringde vi numret som vi fick av Elgiganten, och vad sa dom då tror ni? Jo, dom jävlarna sa "Nej, vi har ingen iPhone-support". NEHE, MEN VARFÖR FICK JAG ERT JÄVLA NUMMER AV DOM DÅ!?!?!? Jag blir så jävla förbannad. Så ja... Vafan gör man nu då!? INGETING FUNKAR JU!

GAAAAAH

Nu är jag så jävla förbannad så jag skulle kunna skrika väldigt fula ord åt de som jobbar på både Elgiganten och Apples "service"skit. Allt jag vill är att ha tbx min mobil, men NEJ, tydligen så funkar det inte så. JAG HATAR ER, SERIÖST!


...

Jag borde skriva ett inlägg, men jag orkar inte riktigt.

JAG ÄR GLAD

Awesome bajshäst!

Det känns som att allt bara går bättre och bättre med Arne. Han har ju fortfarande kvar sina egna viljor, men nu har han slutat helt med att stanna osv :D

Gjorde i princip samma övningar igår och idag kunde jag rida lätt som vanligt och han gick i form i traven! I TRAVEN! Åh jag är så glad. Han är så duktig min bajshäst! <3

Lektion in action.

Som ni ser så är bilderna sjukt dåliga. Men det var världens regnoväder så vad ska man förvänta sig? Jag är riktigt nöjd med lektionen idag, trots det hemska vädret. Vi övade på att få dem att lyssna på våra skänklar och sitsen mer än händerna. I början var han lite småtjurig och testade olika sätt att slippa undan arbetet. Men när han väl gav sig i vänstervarv så bytte vi till höger och det gick skitbra... Tills vi bytte till vänster varv igen. Han tyckte inte att det var nödvändigt att trava så han nöjde sig med en snabb skritt hahah. Otur för honom att jag är envis då ;) Min läxa tills nästa vecka är att jag ska få med ytterbogen när jag rider på volter och inte få honom på rätt väg med bara tygeln utan mer skänkeln och blicken. Hmmm, detta behöver vi verkligen träna på. Ja, ni ser ju på vissa bilder haha.

Red utan nosgrimma så mina tygeltag blev lite långsamma då han kunde gapa, vilket syns på vissa bilder.






Jag är så glad att han var lugn och faktiskt skrittade när jag ville istället för att trippa runt som ett brunstigt sto haha. Och då har han faktiskt vilat en vecka :)

Duktig bajshäst.

Idag var min överviktiga häst SKITFIN! Han gick nästan i form hela passet! ÅH JAG ÄR SÅ GLAAAAAD! Inte ett enda stopp - inte ett enda rusk på huvudet! JAG ÄLSKAR MIN HÄST!

Slagsta... What can I say?


En Frida som ser ut som en gris och en Matilda som ser ut som en asgarvande apa.

Ett ord - VACKERT!

Spex...

Imorgon har vi spex, såhär kommer jag och Michis se ut;

Sexigt värre!

IDAHOE, ska vi ta en svängom? ;)

IDA&MATILDAÄRBÄSTMMM
IDA&MATILDAÄRBÄSTMMM
IDA&MATILDAÄRBÄSTMMM
IDA&MATILDAÄRBÄSTMMM
IDA&MATILDAÄRBÄSTMMM
IDA&MATILDAÄRBÄSTMMM
IDA&MATILDAÄRBÄSTMMM

Vi dansade väldigt vackert till Grease igår. HAHAHAHAHAHA. Jag tror att vi är lesbiska i smyg.


THE DRESS

Idag var jag och Michis på Tuna Park och köpte kläder till spexet imorgon. Och så gick vi förbi MQ's skylltfönster. Och där var den, den mest perfekta klänningen till balen! Till den ska jag ha ett par låga vita Converse och en oversizad vit kavaj! SUPERSNYGGT. Jag dör. Jag vill ha bal nu!

(Har bild på den, men Michis säger att det betyder otur om ngn ser den innan balen hhihihi. Lets trust her! Men jag säger bara att den är puderrosa/persikofärgad och DROP DEAD GORGEOUS)


Babycake

Idababyboi är här  och vi kollar Grease, WE LIKE MMMMMM PUSSPUSS

JAG HAR HITTAT DEN!

Gick in på Saras Brud&Fest (ligger här i Eskilstuna) på deras klänningar. Och så gick jag in på en hemsida som är ett av märkena dom säljer där - Där var den! THE dress! Jag är kär! Jag bara MÅSTE ha den på balen!!

JAG ÄR KÄR

Michis den... tröga.


Jävla väder.

Idag så hade jag fixat färdigt Arne och skulle sadla. Vad händer då tror ni? JO, det började hagla samtidigt som det blåste storm! Så det var bara att skita i att rida ut, fanfanfan säger jag bara. Så jag friserade hans man istället och så fick han en superrengöring. Imorgon ska jag iaf försöka rida ut om vädret tillåter, håll tummarna!

Nu ska jag fixa mig och sen ska Idahoe och jag till Coopan och hämta ut våra biljetter till Kent! :DD

Favorit...

*Träns - Pullarträns från Hööks med massa hjärtan!
*Sadel - Har ju bara en haha. Och jag älskar den! Wintec cair 500 allround (?)
*Schabrak/vojlock - Ett ljusblått från Horze som är broderat! :D
*Benskydd - Svarta showmaster.
*Lindor - Ljusblå från Gekås.
*Täcke  - Rosa ulltäcke (som böghästen hade sönder!)
*Övrig utrustning till häst? - Barbackagjorden!

*Ridbyxor - Halvskodda från Hööks!
*Tröja/Väst/Jacka - Min reflex från Abeko. VÄRLDENS BÄSTA JACKA!
*Skor/Chaps/Stövlar - Mina läderskor från Hööks med stålhätta, världens bästa!
*Hjälm - Min nyaste från Roping eller vad det nu heter.
*Säkerhetsväst - Den nyaste från New Montar :D

Godmorgon!

Somnade med datan och Spotify på med högsta volym brevid mig inatt. Och vaknade för en stund sen av att datan ramlade ner i golvet haha. Jälva smartass alltså!

Hur är vädret idag då? Här är det molnigt men lite blå himmel ser man (verkar det som iaf, ser bara ut genom halva fönstret). Ska se om min kära far ska iväg till Emma och flytta hennes saker ur lägenheten, annars så åker vi nog till stallet snart. Rida ut idag kanske? Känns som en bra idé, det förtjänar min skithäst tycker jag, även om han slängde av mig. Men sånt är livet, hästar har också dåliga dagar. Funderar bara på vilken väg. Eftersom när man inte ridit ut på ett tag och det blåser ute så är ju alla soptunnor, brevlådor, hus, tomter, stenar, bilar osv läskigt så jag kan ju utesluta den som går mot Albro och den genom sommarstugsområdet. Får väl bli en rejäl långrunda till Skoga och tillbaka. Skenvägen, yääääy haha!

MATILDAÄRBÄSTMMM - världens bästa spellista på Spotify ofc!


Klänningar.

Har suttit hela kvällen och letat runt efter tips på klänningar till balen. Den ska helst vara kort, inte till knäna - kortare! Men fan vad många olika det finns, blir ju helt snurrig. Här är bara några jag hittade som jag gillar modellen på;




Och så har jag hittat 'the dress of my dreams';

Färgen. Stilen. Skärningen. Störtkär!


I'M IN MIAMI BITCH

Jag ber till gud att de spelar "I'm in miami bitch - LFMAO" på balen!!!! DÅ SKA MICHIS, JOSEFULIZ OCH JAG STÅ DÄR OCH DANSA! Det har jag bestämt. JAG ÄLSKAR DEN JÄVLA LÅTEN!

LMFAO – I'm In Miami Bitch
LMFAO – I'm In Miami Bitch
LMFAO – I'm In Miami Bitch
LMFAO – I'm In Miami Bitch
LMFAO – I'm In Miami Bitch
LMFAO – I'm In Miami Bitch
LMFAO – I'm In Miami Bitch
LMFAO – I'm In Miami Bitch
LMFAO – I'm In Miami Bitch
LMFAO – I'm In Miami Bitch

ME LIKE MUCHO

Goliat agaiiin

Har ingen blogglust så jag slänger in en till bildbomb på när vi red Goliat! :D









JAG OGILLAR DIG

Idag hade vi matte nationella, ASENKELT! Sen så hade vi svenska. Och vi fick reda på våra resultat. Förlåt Michis för detta upprepande nu då men JAG KOMMER FÅ SKRUBBA TOALETTER PÅ STATION I STHLM!!!!!!!! Okej, fick VG. MEN FAN ASSÅ! BARA VG!? Är så JÄVLA besviken på mig själv! Det kändes som att det gick skitbra, men nej, tydligen inte. Så nu jävlar ska jag plugga som ett djur tills de två sista proven/quizzen. JAG SKA HA MVG I SLUTBETYG, bara så du vet ms. holmgren. TA DIG! HÅRT! DÄR SOLEN ALDRIG SKINER!

:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Happigürl x 1000!

Dagen avslutas med Ben & Jerry's! Och desutom så har jag och Joseful blivit BÄST igen! :'''D

JAG ÄR SÅ JÄVLA GLAD IDAG! Ni fattar inte! Finns inte EN enda dålig sak som hänt idag. Gaaaah! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D


O-M-G

NU DÖR JAG.
JAG ÄR DÖD.
JAG ÄR GLAD.
SNART SKA JAG ÄTA OCH SEN GÅ TILL COOPAN MED IDAHOE.

PUSSPUSS PÅ ALLT OCH ALLA IDAG VA!

Happigürl!

Dagen började med nationella i matte. Herregud tänkte jag, men det gick ganska bra faktiskt! Och sen hade vi musik, LUVS IT! Mr Svensson är nog den bästa läraren någonsin höhö. Han tyckte att vi var skitbra på att spela band så vi fick spela idag igen. Vi testade att spela en annan låt än Apologize, men fan heller, that's our song! Men vi var tvugna att byta instrument för att få MVG, så jag spelade piano hihihih. (E C G D - för er som undrar fniss). And we got mvg bitchez, och så är vi fortfarande bästa gruppen hittills (ingen kmr slå oss, omöjligt ;)). Men snälla, vad ni än gör, sjung aldrig på den i min närhet, då spelar jag trummor/piano i mitt huvud hahaha. Hemskt cool jag är ;)

Nu ska jag till stallet i detta s-k-i-t-väder! Har verkligen noll lust att rida idag så han får vila idag också. Men jag tror inte att han bryr sig så mycket om det :)

KENT BABY

Jag och världens bästa Idahoe ska på KEnt den 17 juli i Parken!

KENT - HEMMAPLAN - IDAHOE - MMMMMMMMMHM HELT OKEJ!

Nu ska jag hoppa in i duschen och testa mitt nya hårshampo från typ Tressemé(?). Det var för "Fint och livlöst hår" - alltså något som passar mig perfekt haha!

Nationella imorgon också, vi ogillar't! PUSSPUSS (hihimichisyouknowwhatimean;))

B&J's

Fick ett samtal nyss från mamma där hon frågade om jag skulle hänga med och köpa "något gott". Jag ber till gud att jag kan övertala henne till att köpa B&J's, I really do! De senaste veckorna har jag haft sånna cravings efter B&J's att jag tillochmed har drömt att jag har varit där dom tillverkar den OCH att jag har varit på deras café i Stockholm. Det var faktiskt riktigt längesen jag var i Sthlm på deras café, och faktiskt den första gången. Slänger in filmen från när jag åt Cookie Dough. Och ja, filmen talar ju för sig själv vad jag tyckte om den hahahahaha!

Jag ogillar min klass ibland.

Tydligen så vet nästan alla i klassen något som jag inte har en aning om. Och INGEN vill säga något. Jävla 9F:are :(


Godnatt.

Dags att sova nu, vanlig skoldag imorgon ju (fyfan) som börjar med ett spanskaprov! Yay!

Ska ut till stallet och ta mig an min bajskorv till häst. Han tror att jag är rädd och att jag kommer ge mig. Men think again. Han har otur att jag är så envis ;)


Gråtface! :(

Allas älskling Bill ska avlivas! HAn har brytit benet och kan ej stå upp! Fyfan, nu är jag riktigt depp :'''<


Dagens ridning.

Den första halvtimmen av ridpasset var hemsk! Det kändes fan som att sitta på en unghäst som bara hoppade runt. Han gick överallt, förutom - FRAM! Gah. Höll på att bli galen efter ett tag haha. Jag säger bara en sak; Gruset i paddocken smakade inte så värst gott.

Men när jag hoppade upp igen och jag gav mig fan aldrig! Och detta gav resultat. Han gick på tygeln och lyssnade jättebra. Riktigt nöjd var jag när man faktiskt såg skillnad på bara ett halv ridpass.

Ändrade på tränset idag. Tog bort nosgrimman helt och hade bara nackstycket och ett pannband och detta hjälpte mot skavet. Inget märke alls idag, riktigt bra :)


Gårdagens träning.

Red som sagt lektion igår för Anne i stallet. Bytte träns till ett gammalt slitet från Hööks och bytte bett till mitt rakbett. Och jag säger bara WOW, vilken jävla skillnad det blev! Han var lite irriterad för att han hade skavsår precis under nosremmen av förra tränset så han skakade lite på huvudet men shit vilken skillnad det blev i munnen på honom! Han lyssnade jättebra och vi hade inte en enda tvärnit eller halt där han vägrade att gå framåt.

Anne fick testa honom lite för att visa vilken skillnad det blir på honom om man är snabb i händerna och rör mycket på bettet. (Då menar jag inte att man ska sitta och såg-röra på bettet haha). Vädret var på topp och det kunde inte ha gått bättre alltså. Helt superduperglad var jag när jag satt av.

Ikväll kommer det lite bilder från dagen. Vi hade bara nationella 20 minuter och en försenad mattelärare så vi drog till Slagsta och käkade "lunch" haha. Tog med kameran så ni får se hur extremt snygga vi kan vara när vi äter glass.

Nu ska jag ta moppen ut till stallet, vi höres!

Dagen;

- NO i fyra timmar.
- Fick igång moppen.
- Slagsta var yummie.
- Träningen gick skitbra.
- Jag har sovit bort hela kvällen och är skitpigg nu.

En 'dagens träning' kommer imorgon istället, nu ska jag försöka sova.

....

OMG. MICHIS, läste du? JAG ska SOVA och klockan är inte ens 22.00 ännu! Så coolt! ;PPpPppPP

Suomi föfan


SLAGSTA BITCHES

Nu drar jag och Michis till Slagstaglass och moffar i oss lite yummie skit :D

Ska rida lektion idag också, så om jag orkar får ni en dagens träning ikväll. Nu ska jag fixa mig sen blir det att rusa, BABAJS!

Dagens träning - barbacka.

Okej, helt barbacka var det faktiskt inte. Jag hade min barbackagjord men lät stigbyglarna hänga på sidan = min sits blev så mycket bättre. Och eftersom jag hade barbackagjorden kunde jag ha martingalen till.

Dagens ridning blev mest skritt eftersom jag inte är helt frisk än så jag orkade inte anstränga mig. Övade på det Anne sa på lektionen i tisdags och nu tror pappa och jag att vi är på god väg till en lösning i Arnes lilla "problem". Huvudskakningen tror vi beror på att han har fått skavsår av tränset/bettplattorna. Så imorgon ska jag sätta dit mitt gamla ludd till grimman så det ej skaver. Och vi tror att han är väldigt irriterad på det tvådelade bettet för idag även när jag red på långa tyglar (utan kontakt med bettet) så var han väldigt irriterad och allmänt tjurig. Så jag ska leta fram mitt rakbett i gummi och se om det blir bättre då. Men jag tror att Annes idé om att testa med thiedemantygel ska jag lägga på hyllan tills vi vet säkert att han är känslig i munnen eller ej.

Men jag kommer inte bara med dåliga nyheter idag! Hans halter där han bara står där är nästan helt borta! Nu gör han inga halter självmant utan om jag gör en lång halt så ska han testa lite och går runt i cirklar och om jag då visar att jag är bestämd så struntar han i att bråka och går på framåt istället = skitbra!

Jag fick honom att gå ett varv utan att skaka på huvudet så efter det hoppade jag av för det började regna. Så kom det något vitt och pappa ropade "det snöar". Och efter någon sekund skrek jag tillbaka "DET HAGLAR JU" och så sprang jag upp till stallet med Arne i släptåg som undrade varför jag fick så bråttom helt plötsligt haha.

Det är denna version av Arne som jag vill ha tillbaka! Positiv, glad och lugn! Men jag får en känsla av att han kommer snart tillbaka. Jag måste bara ge honom lite tid så kommer det funka :) I won't give up!

I FOUND THEM!

Nu är jag världens lyckligaste människa känns det som. Mina älsklingar är tillbaka och jag är hur glad som helst! Den svarta hade min syster slängt in i garderoben (och kom inte på det förän vid lunch idag..) och den grå hade jag lagt i en påse hemma hos pappa i ett hörn bland massa annat skit. Nu ligger båda i tvätten så jag kan ha dem i veckan, thank god for that! Var ju nära på att få en nära-döden-upplevelse vafan!


Nu ska jag hoppa in i duschen och vänta på att maten blir färdig, yummmmmiiiie!

Stallet nu.

Ska se om jag hittar Annes thiedemantygel så får vi se hur det går. Ttyl!


HISS/DISS

Det var längesen jag gjorde en hiss/diss så here you go;


- Grillkött!
  - Finns det något godare än nygrillad fläskfilé? I think not! Mer grillkött åt folket!

- Vårvädret!
  - Som atm inte syns ett spår av. Men de senaste dagarna har varit underbara! 10-15 grader varmt och klarblå himmel. Just the way I like it!

- Närsjö Gård!
  - Behöver jag ens skriva något mer?



- iPhone!
  - Jag HATAR min iPhone. Den har bara dött! Eller kanske ska dissa iTunes som gjorde att den dog? Anywho, jag hatar orsaken till att min iPhone dog? I want it back!

- Fjortisar-som-tror-att-dom-är-bäst!
  - Finns det något värre? Speciellt när fjortisarna kallar sig för "hästmänniskor" och tror starkt på att dom vet bäst och alla älskar dom för att dom är så puttenuttiga! Men guess what? Ingen tycker om er.

Arne!
  - Jag älskar denna häst med hela mitt hjärta. Men som han är nu kan han likagärna gräva sig långt ner i marken och inte komma upp förän han har blivit normal igen! Fan jag blir galen. Och det är ju egentligen inte hans fel, det är ju jag som rider som en kratta ibland. Så jag dissar väl båda oss?

Gud så omoget...

... Att skylla på ett stall bara för att sin häst är som en trasdocka? HAHA.

Vart har ni tagit vägen?

Mina älskade kavajer, jag ber er - KOM TILLBAKA! Har letat genom hela huset hos mamma (där jag såg dem sist) och inte ett spår efter dom! Jag blir galen! Det får bli att jag åker till pappa senare sen och letar upp dom där. Och är dom inte där så kommer jag få psykbryt :(

Men jag kommer inte bara med dåliga nyheter idag. Utan en bra nyhet kan jag bjuda på! Gissa vad? VI SKA GRILLA IDAG! Gud så fuckin' gott alltså! Nu ska det bara sluta blåsa och bli liiite varmare så man kan sitta utomhus. Men att bara få äta grillat kött är awesome. Så lite glad är jag iaf.

Ni får även ursäkta min enorma bildbrist. Är hos mamma och här har jag inte några nyfotade bilder. Man vågar ju knappt ladda över bilder på denna data. Den dör ju 24/7!

Sick and tired.

Rolig kväll med Michis men nu är jag helt slut. Sitter här och halvsover medan jag lyssnar på gamla godingar höhö.

Imorgon så ska jag försöka rida (om jag orkar), Anne sa att jag kunde få låna hennes thiedemantygel, får se om det blir så eller inte. För om han är känslig i munnen så borde jag väl inte ha en "extra" tygel genom bettet, som gör honom starkare? Men vad vet jag, testa kan man ju alltid :)

Vill ni veta något hemskt? Jag har tappat bort mina två mest älskade kavajer någonsin! Min baby från TopShop och min älskling från H&M. Jag vill inte leva längre. Mina två älsklingar är borta - SPÅRLÖST! Den svarta från TopShop såg jag senast på hallgolvet hos mamma, och nu? BORTA! Min grå såg jag senast på min stol hemma hos mamma, och nu? BORTA! Är det städerskorna som snor dom eller? Fan jag vill ha tillbaka mina kavajer! Imorgon ska jag leta som ett djur efter dem! Fick ju bara ha min gråa från H&M typ tre gånger innan den försvann! Nu är jag ledsen och sur. Ska nog leta efter dem på en gång! Jag ska ha tillbaka mina kavajer och därmed basta! Får hålla er uppdaterade om hur det går sen då? Om någon ens är intresserad haha.

Btw, har inte lagt upp någon "dagens träning" eftersom de senaste dagarna har han vilat eller sprungit lös i paddocken för jag har varit sjuk :(

Bye for now, ttyl!

Idioti på hög nivå?

HAHAHAHAHAHA FYFAN VAD JAG GARVADE!!!

Förkyld.

Kan det bli värre? Har nationella på måndag och tisdag och pricken över i't - jag har gått och blivit superförkyld! Min näsa fungerar inte och mitt huvud känns som ett stort block.

Men ingen förkylning kan hindra mig! Ikväll ska Michis och jag ner till Ming och fira att vi kom in på våra gymnasieval :D IB för mig och Ökna för Michis, we are le best ;)

Höres senare ikväll dårå, ciao!

MAMMA PÅ SKAVLAN

Jag vill AVLIDA!

Världens sötaste Goliat!

Bilder från när Miccis och jag red på Goliat! :D
Han var lugn som en jäkla filbunke, och sjukt gullig! Ignorera min sits, har inte ridit barbacka på två år haha.
Måste bara säga att han har den mest bekväma galoppen jag någonsin ridit och jag är helt förälskad i hans fattningar. Såndär "power" i så hela framdelen lyfts upp känns det som och man verkligen vet att det är galopp. Ska nog kidnappa honom från Cissi i framtiden haha!






Skitkorv.

Jag vet att ni gillar mina rubriker?

Just nu mår jag skit. Och nationella B2 gick skit. Jag är förkyld.

Adios amigos

FANHELVETESBAJS

Snö, check! Nationella, check! Snuvig näsa, check! Ont i halsen, check! Kyla, check!

Jag känner mig inte så pepp inför dagen nej.


GUD HAR LYSSNAT PÅ MINA BÖNER


(Klicka på bilden för att komma till bloggen)

Maria Montazami har en blogg! A dream come true typ. Jag kommer bli besatt, mmmhm.

I MADE IT

YOU'RE LOOKING AT A NEW IB STUDENT!

JAG KOM IN! ININININININININ!! PÅ IB! JAG VILL AVLIDA AV GLÄDJE! JAG KLARADE DET! MITT LIV ÄR INTE ÖVER!!!!

Jag såg att jag fått ett mejl från Ms Valldén när jag kom hem och så där, äntligen, hade hon skickat mina inloggningsuppgifter! Jag fick på en gång en klump i magen och trodde att jag hade nekats. När jag gick in på "Min Ansökan" och såg en grön text där det stod att jag hade blivit antagen på IB, S:t Eskil, Eskilstuna, så började jag skrika som fasiken och hoppade upp ur soffan och fortsatte skrika. Molly kom farandes och kollade på mig som "vafan är ditt problem matte!?" medan jag stod där som en galning och skrek. Ringde mamma och skrek även då till henne att jag kommit in och samma sak till pappa.

IB SAM, se upp bitchez!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D


BTW

Skrev jag häromdan att jag red barbacka på en häst i stallet?

Goliat heter han. 22 år och fjording. Helt fucking underbar! Jag är KÄR! Red med sadeln och stigbyglar först men efter förta galoppen så försvann sadeln och vi körde helt barbacka. Så jäkla fin var han! Man satt som berget på hans rygg och jag såg lika lång ut på honom som jag gör på Arne. Förstår ni nu hur kraftig han är? Haha.

Bilder kommer när jag orkar ladda upp haha, typ imorgon?


Lektion 13/4

Idag red jag lektion för Anne i stallet. Hon har träningar på en ridskola som heter Lundby för både rutinerade och orutinerade ridtravare :)

Vi gjorde samma övning i skritt och trav på volten hela tiden. Det gick ut på att få Arne under mina hjälper. Att trava - skritta - trava - osv. I början var han stel och dragig men på slutet var han väldigt fin och avslappnad! Dock fick vi några "tvärstopp" men då var jag snabb på med pisken så han gick på tillslut.

Frågade henne varför han skakar på huvudet och håller på. Och hon sa att när jag drar i tygeln så blir jag så stel och tillslut blir han "stum" i munnen. Så nu har jag fått i "läxa" att göra denna övning och såfort jag saknar ner honom så ska jag "släppa" på tyglarna ett tag och om han inte har saktat av så ska jag göra samma sak igen.

Fick även veta nu över msn av Miccis att Anne hade berömt mig för att jag vågade konfrontera honom med pisken, och det är det faktiskt inte så många som gör. Vissa är väldigt "rädda" för sina hästar, men det är fan inte jag hahah. Arne är nog mer rädd för mig än tvärtom ;)

Desutom hade hon sagt att Arne hade mycket stor potencial i både dressyr och hoppning och hon tyckte att vi borde vara med i någon tävling i framtiden.

Så roligt att få konstruktiv kritik och beröm :)

Hey Jude (hihihihi)


Gymnasiet...

Alla har fått reda på ifall de har kommit in eller inte. Och det känns som att jag är den enda som inte fått reda på det ännu! Hittar inte mina inloggningsuppgifter (antagligen slängt dom), så nu måste jag mejla till skolan och be om att få dom.

JAG BLIR GALEN!
JAG MÅSTE FÅ REDA PÅ IFALL JAG HAR KOMMIT IN PÅ IB ELLER INTE!

Hoppning.


En film från januari när jag hoppade med Arne :)

Beställa jackor!

Joanna, Madde, Miccis och jag har bestämt att vi ska beställa hem stalljackor tillsammans och brodera dom! Imorgon ska vi bestämma vad det ska stå och hur det ska se ut. Men modellen är redan bestämd :) Det ska stå antingen "Team Närjsö" eller "Stall Närsjö". Jag hoppas på att vi bestämmer att det ska stå "Team Närsjö", mycket roligare :D

Dessa blir det :) 319:- inklusive brodyr på ryggen!

Skillnad?

Början på ridpasset;


Efter 20 minuter med Miccis på ryggen;

Detta bevisar att Michis kan rida bra, även fast hon inte vill inse det ibland ;)

Träning 10/4.

Idag så bestämde jag mig för att strunta i att rida för det var tomt i paddocken så jag bestämde mig för att "markträna" lite.

Började med att lägga fram en vanlig bom inlindad i vit plast och så la jag fram två stycken staket som han fick gå mellan. Använde grimman och grimskaftet.

När han gick det så hämtade jag ut en till bom. En som var inlindad i vit/röd plast och när han gick det så tog jag fram två stubbar och la upp det till ett hinder.

Tillslut så la jag staketen framför hindret och han följde efter mig som en liten hundvalp utan att jag behövde ha grimskaft! När jag sprang så travade han brevid mig och när jag kutade galopperade han brevid mig. När jag stannade gjorde han halt osv. Jag använde inget spö eller liknande. Bara grimman och grimskaftet i början!

Skitglad är jag just nu! Han är trotsallt bäst ändå! <3 Och på tisdag ska vi rida lektion för Anne med Miccis och Indra!

Ny kategori - DAGENS RIDNING.

Har inläggen om mina ridpass en egen kategori nu - Dagens ridning.

Jag kommer skriva ett inlägg för varje ridpass så tillslut ser man om det har blivit någon skillnad på både Arne och mig.


Dagen.

Idag blir det att byta bett från det tvådelade till gummirakbettet och även ta bort fårskinnspadden under sadeln ifall det klämmer (vilket det inte borde då sadelprovaren sa att jag kunde ha en sån under). Och skärper han sig inte idag så blir det att ta ut veterinären så han får kolla om Arne har ont någonstans samt raspa tänderna + ge vacc.

Vi höres senare sen då, håll tummarna för oss.

NH-tanter it is!

Jag och världens bästa MiCCis (notera 'CC', inte 'CH' - oroa dig inte MiCHis haha ;)) har bestämt oss för att vi ska bli NH-tanter! Att vi ska slopa all onödig utrustning som martingal, skydd, osv. Och så ska vi börja från marken med tillit och sen jobba oss upp så att vi tillslut kan rida i princip utan utrustning. Bara grimma eller så. Och ja, detta ska gå! Jag bryr mig inte om hur lång tid det kommer att ta, jag är bara så trött på att sitta och slita och dra för att få Arne att lyssna på mig.

Så nu har vi ett nytt mål; vid slutet på detta år ska jag kunna rida barbacka på Arne i bara grimma. Sådeså! Vet att ingen tror att detta kommer gå, men vänta bara så ska ni få se att det kommer gå tillslut även för mig!

Detta är en bra början iaf? Även fast jag ville dö av nervositet ;)

Natural Horsemanship.


Drömträns!

Inatt hade jag en skitstörd dröm! Jag drömde att H&M sålde träns, och de hade de finaste tränset ever typ! Ett remont klinkerträns! I Arnes storlek! Åh, det var så awesome. Har letat runt överallt efter ett, men hittar bara ett på Hööks i islandsmodell! :( Och Arne med sitt gigantiska huvud kan bara ha cob som minst... Kan inte någon skapa ett åt mig? Är helt såld påre, skitsnyggt, really!

(Btw, hoppade inte idag. Red ut och rejsade istället och sen in till paddocken.)

Hoppning 2day

You heard me, JAG SKA HOPPA IDAG. Herregudminskapare. Eller "markarbete" som vissa kallar det, allt under 70cm är ju markarbete ;)

Vi höres ikväll!

I'm alive.

Skivstång 70 minuter idag med, fast utan kondition. Just nu har jag ont i muskler jag inte visste fanns haha. Men det stoppar mig inte! Imorgon blir det lunchpass med Michis, gissa vilket? Haha, skivstång 70 såklart! Och så har vi bokat in oss på söndagens skivstång och så ska jag gå skivstång/kondition på onsdag :) Får se om man orkar med ett pass på lördag också? I hope, typ medel eller något. Fast skivstång är skitroligt, man känner verkligen hur det bränner i musklerna haha.

Så många vikter kör inte jag med haha. KlenisMatilda kör bara med 2x2.5kg på varje sida och 3kg hantlar haha.


stállét nú!

Måste kuta ner till moppen och åka till Miccis. Ska fota henne och Indra idag, wooo :D Hoppas solen & himlen visar sig snart igen, lite tråkigt med bara grått :(

Och bara så ni vet - JAG ÖVERLEVDE SKIVSTÅNG/KONDITION! Så ikväll blire bara Skivstång med Josefin och Michis ;)

Slagsta comin' up!

Nu ska jag springa ner till moppen och skynda mig till macken. Ska träffa Michis där så ska vi åka till Slagsta, yummie! :D

Ikväll är det träning med Josefin också. Skivstång/kondition 70 min. Matilda = DÖD! Oh well, jag dör smal iaf hihi.

Uppdaterar ikväll om jag orkar. Ska åka på dirren till stallet efter Slagsta. Och om Djur&Natur har öppet ska jag springa in där och kolla in ett schabrak och ett par tyglar. Busig jag är. Hihi.


i c dead ppl


Är lagom trött idag. Vi somnade 05.00 igår (läs: imorse) och gick upp runt 12. Vi kollade på Prom Night, Hostel 2, The Grudge och halva Scary Movie4 och halva Halloween haha.

Nä ni, nu ska jag sova. Slagsta imorgon med Michis hihihii ;)

MICHIS IS IN THA BUILDING

Hon e s exy


SKRÄCKISAR 2NIGHT

Idag ska Emmullisch, Michis och Fridalicious och jag kolla på Hostel, The Grudge, Paranormal Activity och Brüno! :D:D:D Är taggad till max höhö. Nu måste jag sminka mig och sen ska jag kolla på Say Yes To The Dress tills Michis kommer hit.

ADJÖ!

Snö?

Alla skriver att det snöar som bara den, men jag ser bara smp flingor ringla omkring? Trögt.

Men ikväll trotsar vi vädret va, tjejer? Vi ska åka moppe och därmed basta! ;)

Stallet nu, vi höres sen!

Åka moppe = Sjunga?

När man åker moppe så har man ju ingen musik att lyssna på. Så bästa sättet att "lyssna" på musik är att vråla ut sin egna musik. Idag när jag åkte hem från Slagsta så sjöng jag på Eric Saade - Manboy.

Valet av musik varierar för mig helt beroende på vilket humör jag är på. Är jag exempel sur så sjunger jag Pink - So what, hahaha. Dessa låtar är de som sjungs mest när jag åker moppe;

- Eric Saade - Manboy
- Darin - Money for nothing (sjunger även den i hjärnan när jag rider och blir nervös hahaha)
- One republic - All the right moves
- Thorleifs - Sweet kissing in the moonlight
- Pink - So what
- Backstreet boys - As long as you love me
- Westlife - What about now
- Westlife - Leaving
- Westlife - How to break a heart.

Flera sjungs men dessa just nu. Känns som att man är en jävla jukebox. Säg en låt and i'll be there like flies on crap!


Oskar & Malin.


GONATT!

Nu tänker jag slumra in till The Holiday tror jag. Jude Law är ju bara för snygg så att man avlider. Imorgon blire stallet och sen SLAGSTA(!!!!!!!!) med Michis! Det vattnas i munnen varje gång jag tänker på Slagsta. Guess vad jag ska beställa? You know it; Gammeldagsvåffla med melon, lakrits och pecannötkola! Den vanliga kombinationen. Yummie!

Men det jag "peppar" mest för är nog måndag. Då ska jag, Michis, Emma och Frida ha tjejkväll! Vi ska kolla på Paranormal Activity, The Grudge, Hostel & Brüno (Michis vill se en rolig film i slutet haha). Kanske man ska förvarna grannarna? Sist vi kollade på The Grudge så skrek vi så mycket och högt att vår ena granne funderade på att komma över och kolla så att vi var okej haha! Öronproppar tills på måndag? CHECK.

Antingen-eller-frågor:

Storstad eller landet

Hamburgare eller pizza

Kött eller fisk

Hund eller katt

Aftonbladet eller expressen

McDonalds eller MAX

Vin eller Öl

Charter- eller skidsemester

Sverige eller Utlandet

Sport eller nyheter

Hockey eller fotboll

Krog eller pub

Ljushåriga eller mörkhåriga killar

Sommar eller vinter

Vår eller höst

Flyg eller tåg

Bil eller buss

Blue or Pink

Cat or Dog

Water or Soda

Pen or Pencil

Phone or Lap-Top

Shorts or Skirts

Car or Motorcycle

Scoter or Bike

Paper or Plastic

Ipod or Mp3

Football or Baseball

Christmas or Birthday

PÅSK.










Jag och Josefin målade ägg idag. Ha-ha säger jag bara! Vart får vi vår inspiration ifrån kan man ju undra? Några exempel är ju typ hak-korset, tsunamivågorna, den spyende sjömannen...?

Snygga blev dom iaf, och goda! ;)

NY HEADER.

Blev trött på min förra header så nu har jag gjort en ny med lite mer sommarfeeling :)

Bild tagen sista dagen på Öland 09 vid solnedgången. Molnet ser ut som att det har släppts en atombomb eller något haha, awesoooome!


summernights.


Stallet nästa.

Strålande sol och 10 grader i skuggan, kan det bli bättre än såhär? Svårt att toppa i nuläget.

Moppen står och väntar på mig så jag ska ta den ut till stallet. Funderar på vad jag ska göra idag. Han löshoppade ju igår så kanske bara rida ut en sväng? Skulle inte sitta helt fel nej :) Dock får vi se hur det blir med sadeln... Min älskade häst släpptes ju ut i hagen igår utan täcke (efter hoppningen). Så jag får väl skylla mig själv att han har blivit en gråskimmel istället för att hålla sin fina rödbruna färg...

Btw så är jag väldigt nöjd med mina påskägg. Massa godis + en spraytan dagen innan avslutningen - vi gillar't!

Nu ska jag fixa Arnes påskägg, vi höres ikväll om jag lever!

SLAGSTA GLASS HAR ÖPPNAT!

Gud har lyssnat på mina böner och öppnat Slagsta Glass tidigare än vanligt! ÅH JAG ÄR SÅ LYCKLIG! Efter dagens hemska sms från Emma (och tro mig - det var hemskt!) så behöver jag moffa glass så att man blir gladare. Blir att åka dit med Michis, we like veryveryveryveryveryVERY much ;)

BTW, jag har läst ut Elsas Mode nu. Sjuuuuuuuuukt bra varen, måste få läsa fortsättningen!

FANFANFAN

Åh jag är så jävla glömsk ibland så det finns inte!

MIN ÄLSKADE MOPPE ÄR IGÅNG!

Och precis när den gick igång efter mycket slit från pappas sida så sprack himlen upp och det blev klarblå himmel! KAN DET BLI BÄTTRE!? Tror fan inte det :D

RSS 2.0