hold on

Jag vet att ni alla spänt väntar på att få se min failade hoppsits från idag. Men Höller hopptränade ikväll och jag antar att kvinnan inte kommer in på msn ikväll (tyvärr). Det gick faktiskt riktigt bra, bättre än vad jag trodde. Först var jag stel som en pinne och mitt hjärta slog frivolter av nervositet men efter några studs gick det bara bättre och bättre.

Just nu sitter jag och kollar på Foyle's WarTV4+. Har blivit lite smått beroende så jag kollar på det med pappa varje söndagskväll nio till elva haha. Har ett enormt sug till att redigera bilder, men har inga nya och roliga så i andra ord behöver jag fota inom kort.

Detta blev ju ett ganska meningslöst inlägg, haha.

snöbilderna













Alla bilder fotade av Josefin :)

hoppning

Jag ska hämta upp Höller om en kvart så ska vi åka ut tidigt till stallet och gissa vad vi ska göra? HOPPA! Eller Höller ska filma och jag ska hoppa med Arne. Sist jag hoppade var i somras tror jag och då var hindret på 50 cm haha. Så wish me luck!

Film från idag kommer ikväll, bye for now!


kirrat jobb

Okej jobb kanske det inte är men iaf. Den 11-25/2 åker Cissi (Gasto's ägare) iväg och jag ska mocka åt henne varje dag. 25 spänn per gång = 350 för 14 ggr. Inte illa faktiskt. Så nu har jag kirrat mig lite mer pengar till London!

Gasto the gangster i hagen.


HAHA USCH

Har jag verkligen sett ut såhär? Fyfan, och jag skämdes inte? HAHA. Usch på Matilda som emo.


Notera att bilderna är från 07 haha.

wow


Så sexig man kan vara mitt i natten. Borde somna snart för annars kommer spöket i mammas hus och äter upp mig. Yummie! MEn jag borde inte oroa mig, im not that tasty.

brainfreeze

Sitter här och kommer inte på något att blogga om. Liksom vad finns det att skriva om?

OMG JAG VET. JAG KOM PÅ! HUR JAG FICK EN CITRON PÅ MIG OCH VILLE HELT SERIÖST HOPPA FRAMFÖR TÅGET. Okej lite överdrivet kanske? Men jo, jag ville verkligen det. Usch! En citron på sig, tomatröd i ansiktet, och en snygg kille 4 meter från dig som totalglor? Då vill man inte leva nej. Fyfan, jag ska komma på något vettigt att skriva som inte handlar om mig när jag dör. HAHA, detta blir en utmaning.

söta


Vacker bild från längesen haha

JAAA

Blogg.se funkar äntligen igen! Tyvärr så är jag hos mamma nu och har inte bilderna från idag här så aja. Håll ut tills imorgon!

vill ha begär #2

Dessa tre plagg skulle hänga bra i min garderob, och på mig. Jag förstår bara inte varför jag gillar den rosa ballongklänningen eftersom jag hatar egentligen rosa. Men den skulle bli sååå snygg i sommar när man är brun. Önsketänkande...


Och självklart har jag, som många andra, blivit kär i Blondinbella's klänning. *Suck* Den är bara för snygg alltså, men 599:- för något som hundratals andra har? Nej tack.

nervös.

Sitter här och tänker på den tre veckors långa resan med Michis till London. Och fan vad jag är nervös!

Vart kommer vi bo? Vad är det för människor vi kommer bo hos? Hurdan är skolan vi kommer gå i? Hur lever dom där? Dricker dom normal mellanmjölk eller dricker dom äcklig rödmjölk? Vad ska man ta med sig för kläder? Hur kommer flygresan vara? Hur ska man hitta dit? Finns det hästar i närheten? Alla frågor du kan tänka dig om resan snurrar runt i huvudet på mig och jag blir snart galen! Tänk så hamnar vi hos värsta pundarfamiljen med barn i vår ålder som beter sig som små snorbitchar? Eller så hamnar vi mitt ute på landet med massa kossor och bönder? Eller mitt i värsta centrum med lyx?

Herregud! Vad töntig jag kan vara ibland. Jag ska ju vara glad. Tre veckor i London med min bästa kompis! Det kan ju inte bli bättre. Men varför är jag så jävla kinkig då!?

Nej ni, nu ska jag kolla färdigt på Criminal Minds och sen blire slafen. Godnatt på er alla!

__________________________________________________

EDIT; Nu är jag livrädd efter Criminal Minds där tre barns föräldrar blev dödade medans de sov. Får tvinga Molly att ligga i mitt rum och hålla mig sällskap tills jag kan somna. Jag kanske verkar "tuff" eller vad man ska säga ibland, men innerst inne är jag en riktig jävla fegis!

städningen + bommarna

FÖRE:


EFTER:


Lite skillnad blev det iaf. Bilderna är tagna med mobilen så väldigt dålig kvalité tyvärr :(

Och såhär såg dagens övning ut;


modell för en dag imorgon...

... På ett ungefär iallafall för imorgon ska min kära syster följa med till stallet och fota mig och Arne på fältet! Det ska bli väldigt roligt ja :D

Lägger upp bilder från städningen snart :)


dagens övning

Eftersom det är mitt på dagen en fredag som jag åker ut till stallet så tror jag ej att det är mycket folk ute i stallet eller i ridhuset. Ska försöka få ut Arne ur hagen utan att Camaro eller Gasto rymmer (de har en tendens att komma skenandes bakom oss när vi ska gå ut ur hagen). Denna övning tänkte jag rida;

Tyvärr så stannar inte pappa kvar så jag har ingen som kan fota eller filma :( Vi hörs när jag kommer hem från stallet!

städning på g.

Idag tänkte jag ta en lång dag i stallet och planerar att göra följande;

- Mocka + fixa hö't
- Smörja alla träns + martingal
- Sortera mina hyllor i sadelkammarn
- Rida markarbete
- Försöka fota lite om jag hinner

Varför är man peppad inför att städa och fixa när man är i stallet men man orkar aldrig städa hemma? Lite trögt faktiskt. Men mina hyllor är i sån oordning så jag måste verkligen ta tag i dem och städa ur. Så detta får följa med mig ut idag till stallet;

Massa gamla glassburkar, två handdukar och en stor röd gammal leksakslåda. Har även två stycken lådor till från Zandra som ligger där och skräpar + min gamla gigantiska ryktlåda :)

So i have my work cut out for me today. Snart kommer pappa så vi får höras sen, ciao!


NY HEADER

Gjorde nyss en ny header åt bloggen. Det är ju så jävla mycket snö utanför fönstret så behöver verkligen inte se snö på header också. Så nu pryds min vackra bloggdesign av min systers redigerade läppar haha. Vad tycks? :)

världens bästa djur.







Mollys stamtavla :)

Här är en del av Mollys stamtavla. Jag hittade fler bilder på resten av hennes släkt men jag orkar inte lägga till dem just nu. Visst är de söta? 

Jag tycker att hon har ärvt hennes pappas storlek men hennes mammas färg. Enligt mig är hon mest lik hennes mamma och mormor :)

Och så hittade jag en bild på Molly och hennes syskon när dom var ca fyra veckor gamla skulle jag chansa på. Sjukt söta var dem! Molly är inringad med rosa ;)

vill ha begär.


Denna outfit ska med mig till London vare sig den vill det eller inte!

Tshirt - H&M
Kjol - H&M
Halsband (fast svart) - H&M
Armband - H&M
Brillor - H&M
Skor - Stadium

Hästrumpshylla.


Arne fick agera hylla idag i stallet när jag borstade honom, haha. Vilken bra och billig hylla :D


bästa.








Arne & Molly, mina räddare i nöden <3

Sthlm

Sitter här hos Niklas & Co i Stockholm. Kallt som fan är det men jag ska inte klaga. Sitter bara och väntar tills Joakim är redo att få spö i GH muahahaha! Och dom har köpt en katt - Pelle. Svart/vit och typ några månader gammal bara. Sjukt gullig! Nu ska jag vara "social", ciao!

godmorgon!

Jag är uppe med tuppen - haha not. Men nästan eftersom vi ska åka till Stockholm idag och hälsa på hos min brorsa Niklas. Pappa och jag försov oss såklart så han är ute med Molly nu och jag sitter här och lyssnar på Ke$ha - Tik Tok, sjukt bra låt faktiskt. Fastnar i hjärnan väldigt lätt.

Jag hoppas att Joakim och Benjamin är hemma så jag kan visa mina "skills" i Guitar Hero! Sist jag var där kunde jag knappt spela på Easy och nu kan jag spela på medel! Håll tummarna att dom har 5:an, då kan jag äga sönder... Iaf Benjamin på Coldplay haha. BajsJoakim spelar typ på expert? Men det är ju bara ett bevis på att han har för mycket fritid ;)

Nu ska jag hem till mamma och sminka mig innan vi åker iväg, vi höres under dan'! :)

jag älskar dig.

Världens bästa häst heter Arne och är MIN! <3






pest eller kolera

säkerhetsväst - utan säkerhetsväst

skandinavium - globen

instoppat hår i hjälmen - utsläppt (hatar att rida med utsläppt egentligen så om jag inte har en toffs tar jag en gummisnodd i håret haha!)

större variant på häst - nättare variant

hoppa inne - hoppa ute

Ridstövlar - skor och chaps

john whitaker - GPA

Malin Baryard - Meredith Michaels Beerbaum

Flyinge - Strömsholm

Hoppa en lägre klass och vinna - hoppa en högre klass med sämre resultat 

Vanliga skydd - teknikskydd

Achenträns - Pullarträns

Tränsbett - Kandar

ridhus - ridbana

hoppsadel - dressyrsadel

gräs - grus

meeting - endags tävling

ute box - inne box

transport - hästlastbil

unghäst- läromästare

Regional- Lokal

Lösdrift- Inte lösdrift

halm - spån

vit häst - fux

kortklippt man - lång man

Vinter - sommar

Träna på bana - rida ut

Hööks - Horze

veredus - eskadron

sporrar - spö

anky van grunsven - isabell werth

tävla ponny - tävla häst

dressyrsadel - barbacka

tredelat tränsbett - tvådelat

brun utrustning - svart utrustning

nätt häst - grövre häst

Tävla - Träna

Teori - Praktik

isabel l- skäck

pigg häst-lugn häst

körning-tömkörning

lindor-skydd

valack-hingst

Travsport - Galopp

arabiskt fullblod - engelskt fullblod

ryttarutrustning - hästutrustning

Nationellt - Internationellt

Rida för seger - Rida för att komma runt 

Dyr märkesutrustning - Mer för pengarna

titta på en bra film - hästhoppning 

Shutterfly - Butterfly flip 

bädd - inte bädd

regional - nationell

helskodda - halvskodda

het häst - normal häst

sto - valack

hästgård - ''på en klubb''

martingal - utan martingal, helst utan - men arne blir så stark utan

liten häst - stor häst

svart kavaj
- blå kavaj

Kopierad från; Mikaela

dagens övningar


öland09


shüpping2

Det blev inte skorna med "Kissie-klacken" tyvärr. Sånna skor är till för att glo på och inte att gå runt och bryta benen med... Så jag gick ner på stan med Frida och köpte det andra paret istället :D
Men dom är ju också sjukt snygga! Ett stort vitt linne, svarta shorts och dessa skor i London alltså. Damn vad snyggt! Jag längtar ihjäl mig!

Mamma och jag bestämde att vi ska ta bilen ner i slutet på maj och handla på Ullared innan London haha. Typiskt oss va? Michis, join us plz? :*

sommar.

Jag tycker att snön kan ta sig hårt någonstans för nu vill jag ha sommar och värme! Här har ni några bilder från när jag och Höller fotade i Borsökna förut.



Här har ni bilden utan svarta pricken över mitt "vackra" ansikte. Haha, på gränsen till gräsligt.


mmmmyeyeyeye

Har diskuterat med min käre syster (a.k.a mitt smakråd) och imorgon ska vi gå på stan och köpa skorna med "Kissie-klacken". YAY! Se upp för en ~190 cm lång Matilda i sommar (och kanske med kryckor i fear...) Nu är jag happigürl! GONATT! :D

söndagsplanering

På söndag ska jag och pappa åka upp till Stockholm och hälsa på hos Niklas (bror min). Måste gå upp typ nio, buuhu. Och så måste jag skynda mig hem för 16.00 ska jag träna Medel med Michis! Faktiskt ganska pepp över träningen nu, jag vill ju bli smal liksom. Nu skall jag duscha och lägga mig i slafen. Vi höres imorn!

ge mig! :(



Dessa två skor skulle inte vara helt fel att ha i vår/sommar. De första paret med "Kissie-klack" (nytt ord skapat av Li & mig haha) skulle jag säkert bryta fötterna i. Men så sjukt snygga. De andra paret är också sjukt snygga. Skulle inte vara helt fel att ha med i resväskan till London... Typ ge mig :(

tingeling for president!

Just nu sitter jag här i soffan helt slutkörd. Tränade ju först medel med Michis och så red jag. Träningen gick bra, kände dock lite träningsvärk i mina lår och axlarna haha. Man gick därifrån nöjd och svettig, usch. Ridningen gick också bra, Arne var sig själv idag som vanligt och vi körde lite galopp och mycket trav, red kanske en halvtimme bara.

Det är "kvällsöppet" (i think) på the telly, och självklart är Markus Birro där = SNARK. Seriöst, finns det någon tråkigare människa!?

När jag ändå håller på och klagar över saker på the telly så kan jag jö passa på att klaga över en till sak. Dolph Lundgren ska ha pausunderhållningen i Melodifestivalen. Liksom... Vad tänker dom med? Går från världens bästa Pihlman & Pål till Dolph Lundgren? AV ALLA PERSONER!? Vaihelvete har hänt med dessa människor som bestämmer över pausunderhållningen? Ska jag ta en jävla lyktstolpe och stoppa upp den i era rövar? Argggh, nu är jag förbannad. TILLBAKS MED TINGELING!


the life on närsjö

Bilderna från i söndags men ni får ursäkta den relativt obefintliga kvalitén. Snöstorm och mulet går inte så bra ihop tyvärr :(



Modeller; Freja, Elvis, Nattiz, Lovisa und Joanna, HAHA!


onsdag

Idag blir det dubbelträning! Först på Friskis med Michis (Madde & Linnea skulle också dit haha), medel som sist :) och efter det till stallet och rida. När vi är färdiga i stallet så måste jag hem och äta + göra läxor. Känns som att jag kommer vara uppe halva natten idag :(


shüpping


Efter skolan gick jag och Li ner på stan och kollade på jeans. Men självklart så fanns det inga som passade. Men jag åkte hem med en svart lång hood från Stadium och en liknande (fast andra fickor + guldig dragkedja) från Gina Tricot.

ohohohohoohhhhhhhh

Jag har big plans, very big plans på gång. Erkänn, du blev ni allt nyfikna? ;)

HAHA

Ligger död hemma och har cravings efter choklad! JAG ÖVERLEVER INTE UTAN MIN CHOKLAD! Fifan... När vi åker till London så kommer fan min resväska vara proppad med choklad och allt som har med godis att göra. Höhö. Jag hatar att försöka bli smal, don't try this at home... typ! Meningslöst inlägg ja, HEJDÅ era smala idioter :)

DÖD...

... Är jag efter dagens träning. Men fan så skönt det var efter! Vi gör't imorgon med ofc, samma pass - medel :D Det förstås om jag och Michis kommer upp imornbitti när vi har träningsvärk HAHA.

400:e inlägget, woo


Haha!


Dagens...


Red utan nosgrimman idag för den satt precis över såret.

Arnes framåtbjudning var död idag, han var så seg så jag vet inte vad. Kunde trava med hängande tyglar och ända saktade han nästan av. Men han är ju smått sjukling så i don't blame him. Imorgon blir det nog skritta ut och på eftermiddagen ska Michis och jag iväg och träna på Friskis! :D

woho!

Matilda tyckte att jag kunde rida som vanligt imorgon sålänge såret inte störs av tränset, tror inte att tränset sitter ivägen så det är super! Hon sa även att hon kunde komma ut någon helg och ha lektion för mig, typ ja tack! Älskar att rida för henne, speciellt när jag red på Gösta. Kvinnan har lärt mig mycket haha, luvz typ.

Världens finaste häst och jag '05 <3

Så imorgon har jag bestämt att rida markarbete. Som vanligt blir det nog bommar på en volt haha, gör alltid så. Kan se om min käre far kan filma, hoppas :)

(Det orangea är koner, vet inte riktigt varför jag alltid har dom där på kanterna? Typ en "säkerhetslina" att han inte ska gå åt sidan? Fan vet jag haha...)


dagens...


... Sjukling! :( Ser bulan precis under grimman? Där har Arne fått ett sår (därför är grimman så högt upp), vad för sår vet jag inte men jag gör som vanligt och rengör varje dag med jodopax och tar temp. Suck på detta. Men som tur är finns Matilda som räddare i nöden! Hon är lite smått bäst sådär :D

Eftersom jag inte ville rida när han var så öm runt munnen så gick jag slalom mellan sockerbitar (färgade som han hatar!) och sen över en bom (prickigt vilket han också hatar!). Gick riktigt bra så jag la upp bommen så han fick lyfta lite på sina fötter och det gick kanoners! (På bilden så är det sista "höjden" han gick över, gjorde det bara en gång sen plockade jag undan.)

NU JÄVLAR

Nu är peppmatilda tillbaka! Jag, Michis och Josefine ska börja träna. Tre dagar i veckan på Friskis & Svettis. Vi börjar på söndag med att gå på Medel. Hoppas vi alla överlever ;)

Drömkroppen är f'n Lauren Conrads, kvinnan är snygg! Vill bli smal till London och beach '10. (Hur säger man nu? Säger man 2010? 010? 10?)

i'm finished making sense.

Vad hände med min peppmatilda? Jag tror hon dog och ruttnade bort idag. Känner mig så jävla emo, haha vafan liksom? Känner att jag måste rida idag så jag kan tänka på något annat. Nej fyfan ge dig matilda. Nu ska jag inte tråka ut er med detta inlägg. heido

Michis är... ingen kommentar!

Josefine; "Sluta mobba mig!"
Jag; "Din mamma mobbar dig!"
Michis; "MOBBAR DIN MAMMA DIG!?

Och när Josefine och jag skrittade fram tsm så var hon också väldigt... ja ni, blond!

Jag; "Men jag tror att Arne har lite längre hals än Selinas..."
Josefine; "Men Selinas är liksom hög och kort!"

Sista citatet får bli ett som Jasmine nyss skrev till mig som jag håller på att gråta av skratt över.
"Jag o Kim pratar om att vi skulle vilja sova med varandra och så varna jag honom för mina fisar"

Med detta inlägg vill jag bevisa att jag INTE har normala kompisar.
But I love them anyways... Men ibland asså... HAHA!


Pet i ögat...


... av Fridas näsa! Oerhört sexigt mmmm :$

YADAYADA

Blir förbannad när man sitter och väntar på ett skitroligt avsnitt av M.A.S.H, och så kommer ett såntdär som är ASTRÅKIGT! Jag blir galen! Hawkeye ska inte ha tårar i ögonen, vafan är detta för skit!? MM, nu börjar typ alla böla!? Who the F*CK CARES!? GE HIT HUMORN ERA CPN!

mvh en väldigt irriterad matilda som hatar när folk är seriösa!

EDIT: HAWKEYE GRÅTER, uuuh böök!

HAHA, nu kom det en reklam där dom sa "Det finns mycket gott att äta här i Norrland...", HAHAHA, isn't that right Josefine? ;)


äntligen!


Nu har jag äntligen testat mina nya stigbyglar. Dom får verkligen 5/5 i betyg! I LÖÖÖÖVE THEM!

vad har hänt?

Det frågade jag mig själv när jag gick hem från bussen idag. Vafan har hänt med mig? Idag mådde jag bögapa i skolan, och ändå stannade jag kvar! Den där drömmen om att jag inte kom in på IB gör mig mer skolmotiverad haha. Vilket är skitbra jö! Mitt mål är att höja mig i de flesta ämnena. Aja, ska inte tråka ut er med skolprat, det hör hemma i skolan!

Pappa ringde nyss och vi ska tydligen åka till stallet innan vi äter, blir pizza sa han. UUUH! Så jag har bestämt vad mitt ridpass ska gå ut på... lätt sits (korta stigbyglarna) och sen sitta ner i traven. Magträning, det gillar vi! Vilket tränar bäst tror ni? Kanske båda lika mycket? Arne var redo! Nu kommer matte and she's bringing our new stigbyglar with her baby!

När blev jag såhär peppad över allt? 2010 kanske blir ett bra år trotsallt. VI HÖRES!

Vi har samma drömmar!


tre ord; ullared är bäst!


Samma märke och samma modell. Vad är då skillnaden? ... PRISET!

Hjälmen till höger är från Grand-Prix och min är köpt på Gekås.
Deras pris är 749:- och jag betalade 199:- för min. Alltså sparade jag 550kr!

Heltäckande ridtäcke.

Var inne på www.grand-prix.se och såg att dom hade ett heltäckande ridtäcke som skyddar mot flugor. Skitsmart att ha till Arne då han blir galen när jag rider ut på sommaren av alla flugor, myggor, etc. Och så är det på rea också, ännu bättre!

Bild lånad från www.grand-prix.se


HAHA <3

Michis; "Dom där hårda sakerna är äckliga!"
Jag; "Michis har blivit feminist!"
Vi; "*asg*"
Servitören; "Är det något fel på maten?"

Det är något med Ming som gör oss extremt tröga...

HA-HA-HA

JOSEFINE & MICHIS, MÅSTE BERÄTTA EN SAK FÖR ER HAHAHAHAHAHAHAHHA! NI KOMMER AVLIIIIDA! HAHAHAHAHAHHAHAHAHA OMG!!

bio!


Ska hämta Josefine 19.20 för att sen träffa Michis utanför bion. Vi ska först äta på Ming och sen kolla på New Moon! För tredje gången, haha. Nu måste jag hoppa in i duschen, vi höres!

bettbyte

(varning för långt inlägg!)

Dessa bett har jag haft sen jag fick Arne (6/9-08);

Zandra tyckte att jag skulle rida med pessoabettet (#2). Vilket jag gjorde ganska länge faktiskt. Men sen fick jag läsa om att pessoabettet gjorde visst så att hästen inte slappnade av i nacken och att man var tvungen att rida med helt hängande tyglar för att det var först då hästen "slappnade" av eller vad det var.

Så om det var i slutet på oktober/början på november jag bytte till rakbettet (#4) för jag trodde då att det var starkare än pessoabettet. Han gick mycket bättre och blev betydligt mjukare i munnen.

När jag hade flyttat till Närsjö så fick han för sig att börja resa på sig. Inte högt men frambenen var fortfarande uppe i luften. Zandra trodde att det kunde vara för att han hade oraspade tänder. Så vi ringde veterinären men hon sa att det var antingen sadeln som klämde (hade bomlös då) eller att bettet "nöp" Arne i kinderna. Så vi köpte bettplattor.

Jag red lektion för Linda en gång och då kom vi fram till att jag skulle testa det tvådelade bettet (#3) som jag hade låg skräpandes uppe på vinden. Och helt plötsligt behövde jag inte rida med martingalen, för han var inte alls stark längre. Men såklart tröttnade jag på bettplattorna (inte det snyggaste som finns) så jag köpte ett tvådelat eggbett (#1). Det var inte lika massivt som det vanligt tvådelade bettet och en storlek för litet, men det funkade fortfarande bra.

För att "variera" lite så bytte jag tillbaka till det vanliga tvådelade bettet efter ett tag vi hade stått på Alfvesta.

Idag så bytte jag tillbaka till mitt rakbett med bettplattorna och han var supermjuk i munnen igen. Inte alls stark fast jag inte har ridit på en vecka.

Mitt favoritbett som Arne funkar bäst på när jag rider i ridhuset är rakbettet. Med de andra betten så får jag jätteont i händerna och spänner mig när han drar. Men utomhus så måste jag ha det tvådelade bettet då han blir stark som en jävla tjur! Efter "incidenten", eller rättaresagt den galna galoppturen från Skoga tillbaka till Närsjö så vågar jag inte rida ut utan martingal eller tvådelat. Vågar inte riskera att något sånt händer igen haha.

ridtäcken ridtäcken ridtäcken...


Letade efter ett vinterridtäcke till Arne. Det tjockaste jag hittade var 220gr.
Båda täckena är från Wheater Beeta och det blåa kostar 469:- och det bruna 400:- (rea på båda).
Vet ni något tjockare ridtäcke?

wooo

Imorgon ska jag se om jag orkar att rida. Det får bli lite skritt och något travinslag för att testa de nya stigbyglarna. Så imorgon innan jag drar till bion blir det ett inlägg om hur stigbyglarna funkar :)

resumé av le trip to bögland



SORGLIGASTE; Begravningen ofc. Men den var som "morfar" om man ska beskriva den. Bara dom allra närmsta och inte massa religöst och böl. Jag grät inte, mamma grät men bölade inte. Erja dock, hon bölade floder, innan begravningen hade börjat? Liksom herregud ge dig kvinna!

ROLIGASTE; På fikat efter begravningen så satt jag brevid prästen (som kunde fåtal ord svenska). Min kära syster hade skickat MMS till mig precis innan vi åkte över gränsen och då valde jag att ha den som bakgrund. När jag tog upp mobilen och kollade ifall hon messat mig så glodde prästen på min mobil och började asgarva! Jag bah "he-he-he" och stoppade ner mobilen i fickan igen...
<--- sexig bild! prästen tyckte ju iaf det ;)

BÖGIGASTE; Morfars bästisar Pentti och Tuomo hjälpte oss med att städa ur huset och så. Och så hade dom varit och fikat hos Kerttu (mammas gudmor) efter vi åkt hem. Då hade dom sagt att mamma hade en "fin" dotter. Hur jävla bögigt är inte det? Liksom dom är finnar, uuuh :(

ÄCKLIGASTE; Seppo! Han satt och rapade hela tiden när vi satt och fikade. Och kom till begravningen helt nerklädd medans alla andra hade kostym och vitskjorta. Helt serri, gubben var äcklig. Han passade typ med tjockisarna på Biggest Loser.

LÄSKIGASTE; Att vara tillbaka i morfars hus när han inte var där. Asså hans kropp var inte där, men jag tror att han var dääär. Liksom "the spirit" haha. Jag har nog bara kollat på för mycket av "De okända" och "Hemsökta hus"...
<--- It's haunted, i swear :(

JOBBIGASTE; Den där jävla köttgrytan. Åt den fem fucking jävla gånger hos Kerttu. Det är som kött, med spad och potatis. (Josefin du skulle dött, för det var potatis, bara potatis!). Så ser jag någon jävel med såndär köttgryta så ska jag misshandla er brutalt.

MEST IRRITERANDE; Kylan och snön! Mer än en halvmeter snö och temperaturen låg runt -30 grader. Och de första två dagarna blåste det storm, så lovely... dontcha think?

Ordentliga bilder kommer när jag har hämtat kameran hos mamma, ni får nöja er med tråkiga mobilbilder sålänge.

schnygging


I'm back home bitchez, vet att ni har saknat mig D:

IM BACK

Yeah thats right mmmmmh!

Sverige är vackrast på vintern!

Faktiskt! Är just nu mitt ute i ingenstans (skellefteå typ) och det är en halvmeter snö utanför bilfönstret. Det börjar även spricka upp så riktigt najs. Mamma och jag sitter och lyssnar på Westlife, favoriten hitills är såklart "What about now". Vi ska stanna och handla i happaranda (måste få min mellanmjölk!) och äta lunch samtidigt. Tyvärr så blir detta mitt sista inlägg tills på torsdag, vet inte om mitt 3G funkar där, troligen inte. Feel free att smsa! Jag avlider annars. Men håller tummarna att mitt survival-kit hjälper mig genom denna piss (ja, piss!) vecka. Nu ska jag ta mig en dejt med kameran och fota. Ojojoj, nu åkte en "Boden bussresor" förbi, HAHA <3 (internhumor på högnivå!) Ni får hare asnajs utan mig :( THIS IS MATILDA SIGNING OUT, later bitchez! (josefinis, ringer från happaranda habubu ;))

Checkar ut...

Bloggar senare idag innan vi åker över gränsen :*

Framme (äntligen!)

Är framme på hotellet nu. Och hitills saknar jag; Molly, Arne, min säng, mitt s.k "liv" i eskilstuna, min syster och min data. BÖK på detta va? Mamma kallade nyss Star Wars för "science fiction skit" - SKIT?! hon kan ta sig någonstans. Nu skall jg byta om till pyjamas och bruka mitt survival-kit <3. BTW! Idag köpte vi Westlife's nya skiva! Skall droga sönder den imorgon. (Jag tror att Michis och Josefine asgarvar åt mig just nu :( älskar er med!) GONATT BITCHEZ

Påväg...

Sitter i vår sprillans nya bil och är strax utanför Gävle. Älskar nya bilen! Den får 5/5 toasters haha. Vi skall övernatta på älskade scandic örnsköldsvik men det är en extremt lång bit kvar... Suck :( Mamma tycker inte om att äta snabbmat när vi är på roadtrips men jag är så sjukt hungrig att vi ska äta när vi kommer till Gävle varesig det är snabbmat eller husmanskost. Mörkret har lagt sig och det är snart kolsvart ute. Kolsvart och snöstorm var namnet ja hmmm, BLÖ! Blir kanske ngt kort inlägg ikväll när vi är framme vid hotellet, annars blir det ett inlägg innan vi åker över gränsen. Ni får ursäkta uppdateringen men när jag kommer hem blir det fullt med bilder! I so promise you! (btw, jag har mitt survival-kit i högsta hugg. IPod, mobil, kameran och böcker... All you need typ haha!) HEIDO! <3

-


FINLAND IMORGON...

... Ja f'n. Imorgon åker jag till FINLAND. HEHE BÖK! :(

Jag tänkte alldeles för mycket på massa bajs när jag åkte till stallet så såfort jag kom till stallet så "droppade" jag "the bomb" till Josefuliz (asså att jag åker iväg för er trögfattade). Sen borstade jag snabbt av och fixade. Red i ridhuset och skrittade i en halvtimme ungefär. Hästen var helt underbar! Ridpass som sånna vill man inte ska ta slut. Det var två hästar till i ridhuset och han brydde sig inte ens. Kändes nästan som att han fattade att idag var så fel dag att börja bråka på. Eller så var det bra med boxvilan han fick med såret.

Men iallafall... Imorgon drar jag då till Finland. Men innan dess ska vi hämta ut vår nya bil, WOHO! Med glastak och allt *peppa*. Ni får ursäkta den nästintill obefintliga uppdateringen som skall komma, men har ju inget internet mitt ute i ingenstans i finland. Kanske blir någon mobilblogg påväg genom Sverige. Och självklart bloggar jag såfort jag kommer över till Sverige igen om drygt en vecka!

Är hemma tillbaka i Sverige igen på torsdag eller fredag. Vi höres då, ciao :*

RSS 2.0